Jennie

Så kan man byta färg på bilen regler och tips

Vill du ge din bil ett nytt utseende utan att bryta mot lagen? Upptäck fördelarna med fordonsfoliering – en smart och flexibel metod för att styla om din bil med en vändbar touch. Läs vidare för att lära dig hur du kan transformera din bil säkert och lagligt!

I Sverige finns strikta regler för att ändra färg på din bil

Varför? Jo, det handlar om säkerhet och ordning på vägarna, samt att underlätta för myndigheter som polis och skattemyndigheter att göra sitt jobb. 

Anmäl färgändringen till Transportstyrelsen. Detta kan göras enkelt online via deras webbplats eller genom att skicka en ändringsanmälan via post.Uppdatera registreringsbeviset: Efter att färgändringen har godkänts får du ett nytt registreringsbevis med den uppdaterade färgen. 

Varför är det så knepigt att byta färg på bilen?
När du registrerar din bil anger du dess färg. Detta hjälper polisen att identifiera bilar och förebygga brott. Skulle du ändra färgen utan att tala om det, ja då kan det skapa riktig förvirring. Dessutom, bilar i vissa färger syns bättre än andra. Säkerheten först, eller hur? Och missa inte att en färgändring kan påverka både försäkringspremier och bilens värde.

Så, hur löser man detta utan problem? Foliering, min vän! Det är den smidiga lösningen. Med foliering täcker du bilen med en tunn, skyddande och avtagbar film.

bilfoliering stockholm

Fördelar med foliering:

  • Flexibilitet: Välj från ett stort utbud av färger och effekter, allt från matt till glansigt och metalliskt.
  • Reversibilitet: Du kan byta tillbaka till originalfärgen när som helst eftersom folien skyddar lacken.
  • Skydd: Din originalfärg skyddas mot repor och blekning.
  • Kostnadseffektivt: Det är oftast billigare än en helt ny lackering.

Vad ska man tänka på med foliering? Kvaliteten på folien och vem som gör jobbet är A och O. Rätt material och proffsig installation gör att din bil inte bara ser bra ut utan också håller längre. Glöm inte att ta hand om folien som du tar hand om bilens lack. Och du, kolla alltid upp lokala regler. Ibland kan du behöva registrera din nya färg temporärt.

Fordonsfoliering är alltså en toppenlösning för dig som vill sticka ut – lagligt och stiligt! 🚗✨

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.