Butiken

Förläng nybilskänslan

Att köra en sprillans ny bil är en upplevelse som få saker kan mäta sig med. Doften av nysatt läder, glansen på lacken och den smidiga känslan av att styra en helt outforskad väg. Men hur kan du förlänga den där magiska nybilskänslan när tiden går och bilen börjar bli lite äldre?

Här kan du läsa mer om bilfoliering wrap av bilen samt för din motorcykel https://www.modemedia.se/categ...   

Att köra en sprillans ny bil är en upplevelse som få saker kan mäta sig med. Doften av nysatt läder, glansen på lacken och den smidiga känslan av att styra en helt outforskad väg. Men hur kan du förlänga den där magiska nybilskänslan när tiden går och bilen börjar bli lite äldre?

Här är några åtgärder du kan vidta för att skydda din nyinköpta bil.

Applicera lackskydd eller vax:
Ett av de första stegen du kan ta är att applicera en kvalitativ lackskyddsbehandling eller vax på bilens yta. Detta skyddar lacken från yttre påfrestningar som UV-strålning, regn, fågelspillning och insekter. 

Foliering av bilen
Foliering kan användas på bilar, skåpbilar, lastbilar och motorcyklar. Det är ett populärt alternativ för dem som vill ändra utseendet på sin bil utan att behöva lackera den, eller för dem som vill skydda original lacken. Vi utför givetvis alla dessa tjänster.

Använd skyddsprodukter för interiören:

Invester i skyddsprodukter för interiören, som sätesskydd, golvskydd och rattöverdrag. Detta hjälper till att bevara bilens inre ytor från slitage och fläckar.

Installera skyddsfilm eller lackskyddsfilm:
Transparenta skyddsfilm eller lackskyddsfilm kan appliceras på utsatta områden som motorhuven, stötfångare och backspeglar.
Denna film fungerar som en barriär mot stenskott och mindre repor. Här finner du imer info om bilfoliering https://www.modemedia.se/categ...

Kontrollera däcktrycket regelbundet:
Håll däcktrycket inom rekommenderade gränser för att undvika onödigt slitage på däcken och för att optimera bränsleeffektiviteten. Regelbundna kontroller kan förlänga däckens livslängd och förbättra bilens köregenskaper.

Förebyggande underhåll:
Följ tillverkarens rekommendationer för regelbundet underhåll, inklusive oljebyten, luft filterbyten och andra rutin inspektioner. Att följa ett strukturerat underhållsprogram bidrar till att hålla bilen i optimalt skick.

Använd garage eller bilskydd:
Om möjligt, förvara bilen i en garage eller använd ett bilskydd för att skydda den från väder och vind. Detta minskar risken för lackskador och skyddar också bilen från UV-strålning.

Var försiktig vid parkering:
När du parkerar, välj platser noggrant för att undvika risken för dörrmärken och andra skador från andra fordon.
Parkera helst längst bort från trånga platser och undvik områden där risken för skador är hög.

Regelbunden rengöring och vård:
En av de enklaste och mest effektiva sätten att behålla nybilskänslan är att regelbundet rengöra och vårda din bil. Tvätta den både invändigt och utvändigt, och se till att du använder produkter som är anpassade för bilvård. En skinande ren bil ger alltid ett intryck av fräschhet och omsorg.

Service och underhåll:
Regelbunden service och underhåll är nyckeln till att hålla din bil i toppskick. Följ tillverkarens rekommendationer och se till att alla nödvändiga reparationer utförs i tid. En väl underhållen bil kommer inte bara att prestera bättre, utan den kommer också att behålla en känsla av nytillverkad kvalitet.

Genom att vidta dessa åtgärder kan du skydda din nyinköpta bil och bevara dess skick och värde över tid. Att investera tid och resurser i skyddsåtgärder kan betala sig i form av en välbevarad och attraktiv bil.

Har du någon gång tänkt på vad din bil säger om dig, för mig personligen är det oerhört viktigt att bilen jag åker i är fräsch. En smutsig bil kan betyda att du endast bryr dig om den går att köra eller att du kanske inte har tid att se efter din bil. Vissa människor bryr sig helt enkelt inte så mycket om att ha en skinande ren bil och är mer bekväma med en mer avslappnad inställning till fordonets skick. En bil är enligt mig en investering som tyvärr kommer tappa i värde och något jag själv kan påverka är att ta hand om den och göra det bästa av situationen.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.