Så hanterar du lysande lampor på din bil

Kom ihåg, att bara släcka lampan är sällan en långsiktig lösning. Att ta itu med problemet direkt är det säkraste och mest ansvarsfulla sättet att hantera situationen!

Jennie

Så hanterar du lysande lampor på din bil

Att en lampa lyser på instrumentbrädan kan få vem som helst att höja på ögonbrynen. Även om det kan fresta att bara stänga av den och hoppas på det bästa, är det viktigt att tänka på att en lyckad lösning oftast kräver lite mer grävande. Och ja, det kan faktiskt vara olagligt att ignorera vissa varningslampor. Att bara ignorera och stänga av dessa varningslampor utan att utforska varför de lyser är faktiskt inte bara mot lagen, det kan också vara

När det gäller lampor som inte är lika avgörande för säkerheten, såsom en läslampa eller dina dimljus, är det en helt annan femma.

Varningslampor, som motorlampan eller ABS-lampan, är där för en anledning. De säger "Hej, här behövs din uppmärksamhet!"

Dessa kan ofta stängas av utan problem med ett OBT2 verkyg, men dubbelkolla alltid lokala regler för att vara på den säkra sidan.

För att stänga av en lampa på din bil rekommenderas det starkt att ta en titt i bilens manual först. Finns svaret inte där, är nästa steg att kontakta en mekaniker som kan hjälpa dig att identifiera och åtgärda roten till problemet. Kom ihåg, att bara släcka lampan är sällan en långsiktig lösning. Att ta itu med problemet direkt är det säkraste och mest ansvarsfulla sättet att hantera situationen.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.