Jennie

Så håller du tjuvarna borta från dina bilnycklar

Tänk dig en lugn kväll hemma, bilen parkerad utanför. Det sista du vill är att oroa dig för att någon ska sno bilnycklarna. Men, i en värld där tjuvar blir allt listigare, behöver vi vara steget före. Här kommer mina topp råd för att skydda dina bilnycklar – för en lite tryggare vardag.

Så stoppar du biltjuven

 1. Undvik hallen för nycklarna: Vi har alla varit där. Du kommer hem, trött, och nycklarna landar på första bästa yta nära dörren. Men låt oss tänka lite.cMen tänk om, och hittade istället ett stammisställe lite längre in i hemmet. Det gör det svårare för signal-snappare att komma åt dem.
 2. Skaffa en signalblockerare: En simpel plåtlåda eller ett snyggt RFID-skyddsfodral gör underverk. Det är som att sätta en osynlig sköld runt dina nycklar.
 3. Var kreativ med gömställen: Det räcker inte med att bara undvika fönster och dörrar. Tänk ut en listig plats där bara du kan hitta dem – kanske bakom din favoritbok i bokhyllan?
 4. Förstå risken: Om någon skulle få tag på din nyckelsignal kan de i princip ta din bil på en joyride utan att ens behöva bryta sig in. Det låter som något från en film, men risken är på riktigt.
 5. Satsa på en stilren nyckelring: Gör dina nycklar personliga och lätta att hålla reda på. En unik nyckelring gör att de sticker ut, och du tappar dem inte lika lätt när du är ute på äventyr.
 6. Aluminumtricket 
  Har du en bil utan traditionell nyckel? Här är ett knep du kanske inte har tänkt på: slå in din bilnyckel i aluminiumfolie. Varför då? Jo, det kan faktiskt förhindra att signalen från din nyckel fångas upp av obehörig.
 7. Ett kraftigt rattlås. Ett billigt öppnas på sekunder, ett bra skyddar bilen på riktigt.
 8. Skydda din bil med bilöverdrag
  Använd ett bilöverdrag för att minska risken för stöld.
 9. Rensa ut synliga värdesaker: Undvik att lämna laddare och GPS-hållare synliga i bilen. Dessa små detaljer kan locka tjuvar eftersom de antyder att det kan finnas andra värdesaker gömda i bilen. Se till att gömma alla laddare och tillbehör.
 10. Välj avancerad spårningsteknik: GPS-sändare är inte alltid tillförlitliga eftersom de kan störas ut. För en bättre säkerhet, använd teknik som kombinerar GPS med GSM- och Radio-teknik. Detta gör att din bil kan spåras över hela Europa, vilket ger en extra trygghet oavsett var du befinner dig.

Genom att ta dessa enkla, men smarta steg kan du sova lite lugnare om natten. Det handlar inte bara om att skydda en pryl – det är om att ta hand om en bit av ditt liv. Så, låt oss göra det svårt för tjuvarna, och hålla våra nycklar där de hör hemma hos oss.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.