Jennie

Så fixar förbereder du bilen perfekt inför foliering

Att få till en snygg foliering på bilen är lite som att måla - förarbetet är A och O! Men oroa dig inte, jag ska visa dig hur du steg för steg får din kära fyrhjuling redo för en makeover. Och hey, om du inte känner för att göra det själv... vi fixar det åt dig. Läs vidare.

Förbered bilen inför foliering steg för steg

 1. Tvätta av, Gör-det-själv-stilen
  Först ut: en grundlig tvätt. Tänk dig att du ska ta bort allt som inte hör hemma på bilen. Smuts, olja, det där tuggummit du körde över i fjol... Använd en mild schampo och en mjuk svamp. Var snäll mot din bil, inga repor här inte!
 2.  Av med det kladdiga
  Nästa steg är att få bort det där envisa fettet. Ett bra avfettningsmedel är din bästa vän här. Spraya, låt verka, och skölj sedan av. Tänk på att skydda dina ögon och händer, det här är starka grejer.
 3. Torka till perfektion
  Nu när bilen är ren och fin, är det dags att torka av den. En ren mikrofibertrasa är grejen. Du vill inte ha kvar några vattenfläckar som kan stöka till det sen.

  Förbereda ytan - Detaljerna som gör skillnaden
 4. Vaxet ska bort
  Har du vaxat bilen? Bra där! Men nu behöver det bort. Använd en vaxavlägsnare så att folien kan fästa ordentligt.
 5. Kolla skicket
  Ta en titt på lacken. Finns det repor eller bucklor? Nu är tiden att fixa till det. Ett slätt underlag är nyckeln till en snygg foliering.
 6. Sista touchen
  Ibland behövs det lite extra förberedelser för att folien ska fästa som den ska. En primer eller ett ytprepareringsmedel kan vara bra att ha till hands.

Genom att följa dessa steg blir din bil inte bara redo för foliering, den kommer också se fantastisk ut när det är klart. Kom ihåg, det här är inget race. Ta den tid du behöver för att göra det ordentligt. Och som sagt, om du inte känner för att göra det själv, sväng förbi oss. Vi hjälper dig gärna! Här köper du vinyl folie.

DIY eller Pro? Valet är ditt

Så, nu vet du hur man gör. Men ibland är det skönt att låta proffsen ta hand om det. Oavsett vilket, är vi här för att hjälpa till. Vill du göra det själv har du en steg-för-steg guide här. Känner du för att överlåta det till oss? Inga problem, vi på Modemedia utför både tvätt och foliering som får folk att vända sig om på gatan.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.